Restaurant

We willen onze gasten graag kennis laten maken met de mooie Portugese natuur en cultuur. Hier hoort onlosmakelijk lekker eten en drinken bij. Voedsel heeft een enorme impact op het milieu, vandaar dat we er bewust mee willen omgaan.

Het liefst verspillen we zo weinig mogelijk eten. Ook gebruiken we bij voorkeur zoveel mogelijk groenten en fruit uit de regio en we letten er op dat het seizoensproducten zijn. Daarnaast vinden we het belangrijk dat vlees en vis, waar mogelijk, biologisch is.

Ontbijt
Aan alle gasten serveren we elke dag een ontbijt in ons eigen restaurantje. Denk aan verse broodjes, eigengemaakte jam, een lekker eitje en een stukje geitenkaas. En natuurlijk hoort hier een glas verse sinaasappelsap en een bica bij. Dit kleine kopje sterke koffie is typisch Portugees en met de Italiaanse espresso te vergelijken. Mocht dit iets te sterk voor je te zijn, dan kan je een bica cheia bestellen of natuurlijk een kop thee.

Diner
In de omliggende dorpjes en steden, kan je heerlijk eten. Maar het is ook fijn om na een lange dag, lekker op de quinta te komen en om aan te schuiven bij het diner. Wat is er nou lekkerder dan een heerlijke salade uit eigen tuin en een verse gegrilde vis van de barbecue? Of een stoofpotje met aardappel en pompoen?

Je kan je een dag van te voren inschrijven voor het diner. Op deze manier kunnen we rekening houden met het aantal gasten dat komt eten. Zo proberen we om voedselverspilling tegen de gaan. Je kunt kiezen uit twee gerechten: vegetarisch en niet-vegetarisch. Het weekmenu vind je in het restaurant. Desgewenst schenken we een passende wijn van een van de lokale wijnhuizen.